Misschien heeft u de term ‘glasvezel’ al wel eens gehoord op televisie, in de krant gelezen of ergens online zien staan. Vraagt u zich af wat deze term precies inhoudt en wat deze term voor u kan betekenen? Lees dan op deze pagina meer over glasvezel en vergroot uw inzicht in dit onderwerp.

Zo leest u op deze pagina eerst wat glasvezel in Amsterdam inhoudt, om vervolgens meer te weten te komen over de voordelen van glasvezel Amsterdam voor uw huishouden. Bent u overtuigd door deze voordelen? Dan leest u in de laatste alinea hoe u gebruik kunt maken van glasvezel Amsterdam.

Glasvezel internet in Amsterdam?

Glasvezel is een sterke, dunne draad van glas die gebruikt wordt om elektronische signalen te versturen. Deze draad van glas is in theorie beter in het versturen van signalen op betrouwbare en snelle wijze, waarbij er grote afstanden overbrugt kunnen worden. Glasvezel wordt dan ook gebruikt om elektronische signalen te versturen, zoals de signalen die u nodig heeft bij het internetten, televisie kijken en het plegen van een telefoontje.

Op dit moment gebruikt een groot deel van Nederland het telefoonnetwerk (ADSL) en het televisienetwerk met de televisiekabel om de telefoon te kunnen gebruiken en televisie te kunnen kijken. Sinds het recente ontstaan van glasvezel, kan men ook gebruik maken van glasvezel om te telefoneren, televisie te kijken en te internetten.

Internetten, televisie kijken en telefoneren

Net zoals bij het huidige telefoonnetwerk en televisienetwerk, kunt u glasvezel gebruiken om te internetten, televisie te kijken en te telefoneren. Het voordeel van glasvezel in vergelijking met internetten, televisie kijken en telefoneren met het huidige netwerk, is het feit dat glasvezel een hogere internetsnelheid aankan.

In Nederland is de internetsnelheid wel tot 1 Gbps, maar de echte maximale snelheid van glasvezel is nog niet achterhaald. Kortom: maakt u gebruik van glasvezel, dan kunt u gebruik maken van een veel sneller internet netwerk.

Daar komt nog bij dat de verbinding van glasvezel voor het downloaden van bestanden net zo snel is als de verbinding van glasvezel voor het uploaden van bestanden. Zo is er sprake van een symmetrische verbinding: een verbinding die u niet tegenkomt bij het standaard internet netwerk dat op dit moment in Nederland wordt gebruikt.

De voordelen van glasvezel

In mei 2014 waren er ruim 2,1 miljoen huishoudens in Nederland aangesloten op het zogeheten glasvezelnetwerk. Een derde van deze huishoudens heeft een abonnement afgesloten bij een glasvezelaanbieder, maar de verwachting is dat dit in de toekomst veel meer gaat worden.

Het gebruiken van het glasvezelnetwerk en het afsluiten van een abonnement bij de aanbieder brengt namelijk diverse voordelen met zich mee, die het glasvezelnetwerk erg aantrekkelijk maken voor veel Nederlanders.

De belangrijkste voordelen:

  1. Met glasvezel krijgt u een snellere aansluiting. Dit betekent dat u niet alleen op rustige momenten kunt profiteren van een snel netwerk, maar ook in de spitsuren altijd een snelle en stabiele verbinding heeft.
  2. Als u kiest voor glasvezel Amsterdam, hoeft u niet te kiezen tussen snelheid en kwaliteit. Omdat u een eigen glasvezelaansluiting krijgt, profiteert u namelijk van een snelle verbinding die altijd stabiel is. Ook als u met meerdere apparaten op het internet zit en het over het algemeen druk is op het netwerk, heeft u snel internet. U hoeft dus nooit meer te wachten tot video’s geladen zijn, u muziek kunt downloaden of een film kunt kijken, want het glasvezelnetwerk biedt u altijd snel internet op meerdere apparaten.
  3. Uploaden en downloaden gaat met dezelfde hoge snelheid. Maakt u bijvoorbeeld een online fotoalbum, dan hoeft u niet meer lang te wachten tot uw foto’s daadwerkelijk in het fotoalbum verwerkt zijn. En verstuurt u grote bestanden via e-mail, dan heeft u ook dit klusje zo opgeknapt.
  4. U bent niet gebonden aan één provider, maar heeft vrije providerkeuze. Het open netwerk van glasvezel Amsterdam biedt namelijk diverse providers aan, zodat u zelf kunt kiezen bij wie u welk abonnement afsluit. Dit maakt het gemakkelijker om een abonnement te vinden dat bij uw wensen en behoeften aansluit, maar bovendien binnen uw budget past.

Zoals u ziet, heeft het overstappen op glasvezel Amsterdam enkele belangrijke voordelen voor u. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen overstappen op dit netwerk, want het glasvezelnetwerk presteert op vele gebieden beter dan het huidige netwerk dat door veel huishoudens in Nederland gebruikt wordt.

Het deel van Nederland dat gebruik maakt van glasvezel, wordt dan ook steeds groter.

Glasvezel afsluiten, hoe werkt dat?

Bent u overtuigd door de voordelen van glasvezel Amsterdam en wilt u graag ook toegang tot het glasvezelnetwerk met uw huishouden? Volg dan onderstaande stappen en sluit direct glasvezel af voor uw huishouden.

  • Stap 1: niet alle delen van Amsterdam hebben op dit moment een glasvezelnetwerk. Controleer daarom eerst of uw woning binnen het glasvezelnetwerk valt, zodat u daadwerkelijk glasvezel af kunt sluiten voor uw woning. Twijfelt u of uw woning binnen het glasvezelnetwerk valt? Neem dan contact op met één van de aanbieders van glasvezel in Amsterdam en vraag dit na.
  • Stap 2: zoek online naar de diverse aanbieders in Amsterdam en vergelijk de prijzen van deze aanbieders met elkaar. Zijn er onduidelijkheden over het pakket dat u af kunt sluiten? Neem dan contact op met de betreffende aanbieder om meer informatie te ontvangen over dat specifieke pakket.
  • Stap 3: kies het pakket dat het beste aansluit op uw wensen, behoeften en budget. Door uw wensen, behoeften en budget vooraf duidelijk op te stellen, kunt u gemakkelijker kiezen welk pakket het beste is voor u. Hierdoor is het vergelijken van pakketten dan ook een stuk eenvoudiger.
  • Stap 4: sluit dit betreffende pakket direct online af en maak een afspraak met de betreffende provider om uw huis te verbinden met het netwerk. Vanaf deze stap hoeft u niets meer te doen, omdat uw woning nu door een professional wordt aangesloten op het netwerk.

Bronnen: Fiber, Eindelijkglasvezel