KPN wordt door het grootste deel van de bevolking gekozen als glasvezel provider. Lees hier alle voordelen over KPN glasvezel.

In Nederland wordt het netwerk beheerd door meerdere bedrijven en daarmee is Nederland zeer vooruitstrevend. Diverse bedrijven mogen hun diensten aanbieden via het landelijk netwerk, waaronder de provider KPN.

KPN is de grootste aanbieder

KPN is dus niet de beheerder van een deel van het glasvezelnetwerk. Het bedrijf levert, net als andere providers, slechts de diensten.

Reggefiber is het bedrijf die de netwerken aanlegt en de meeste apparatuur beheert. Netwerkkabels lopen van de meterkast, het zogenaamde Fiber to the home-principe, tot aan een wijkcentrale. In deze wijkcentrale mogen providers hun apparatuur installeren waarover zij hun diensten kunnen aanbieden aan de klant.

Het bedrijf heeft de meeste apparatuur in de centrales. Sterker nog; KPN heeft als enige provider in elke wijkcentrale in Nederland apparatuur hangen. Andere providers die dat niet hebben gedaan kopen dus weer hun diensten bij KPN in.

Daarmee is KPN de grootste aanbieder van glasvezel in ons land. Dit zorgt ervoor dat KPN zelf kan bepalen hoe hun dienstverlening eruit ziet. Zij bepalen de internet snelheid die wordt aangeboden en dus moeten de providers die bij hen inkopen dezelfde snelheid hanteren.

De mogelijkheden van KPN glasvezel

KPN blijft innoveren. Zij updaten regelmatig hun diensten zoals hun aanbod in interactieve televisie en het telefoonnetwerk.

KPN blijft sterk vertegenwoordigd op de glasvezel markt door regelmatig andere bedrijven over te nemen waardoor hun marktaandeel blijft stijgen. Omdat zij zo groot zijn, heef het bedrijf ook zeer veel te bieden. Je hebt bij deze provider de keuze uit duidelijke standaard pakketten die je kunt afnemen.

Je kunt naast de basisdiensten je pakket naar wens uitbreiden. Met de diensten van KPN glasvezel heb je gegarandeerd razendsnel een betrouwbare internetverbinding. De provider levert internet met snelheden tot wel 500 Mbit per seconde. Overstappen naar glasvezel is bij KPN heel eenvoudig. Bovendien kun je op de site een postcode check doen om te zien of er al dekking is in jouw regio.

Online kies en bestel je zelf een pakket naar wens en een gratis monteur wordt langs gestuurd om de hele boel bij je aan te sluiten.

Zakelijk internet

Niet alleen voor particulieren, maar ook voor zakelijke ondernemers heeft KPN glasvezel internet in het assortiment.

Voor bedrijven kan internet afnemen via een glasvezelnetwerk vele voordelen met zich mee brengen die een voorsprong geven op de concurrentie.

Met de tijd mee

Als een bedrijf met zijn tijd mee wil gaan is het overstappen naar een razendsnel netwerk bijna onvermijdelijk. Door het stijgende aantal gebruikers en de groeiende vraag naar data is er glasvezel nodig om deze groei op te vangen, omdat de huidige netwerken dit niet heel veel langer meer aankunnen.

Als bedrijf heb je een voorsprong met glasvezel via KPN op de concurrentie en kun je klanten gegarandeerd snel kwaliteit leveren. KPN zakelijk biedt internetsnelheden aan tot 50 Mbit per seconde en heeft een mogelijkheid om te groeien naar 100 Mbit per seconde.

Daarnaast biedt de leverancier extra diensten zoals de Cloud, VPN en zakelijk pinnen die je gemakkelijk online kunt aanvragen. Als bedrijf heb je de mogelijkheid meerdere IP-adressen te beheren en heb je altijd een goede verbinding tussen meerdere vestigingen.

Met glasvezel van KPN geef je als bedrijf aan dat je klaar bent voor de toekomst.

Voordelen van Zakelijk glasvezel

Voor ondernemers is digitale bereikbaarheid steeds belangrijker.

Niet alleen voor medewerkers, maar ook naar klanten toe. Omdat internet via glasvezel razendsnel is heb je als bedrijf de mogelijkheid moeiteloos razendsnel grote bestanden uit te wisselen, je kunt even snel uploaden als downloaden en het netwerk van deze provider is zeer betrouwbaar. Huidige verbindingen konden nog overbelast raken, maar met glasvezel hoef je hier niet bang voor te zijn. Je weet als bedrijf dus dat je klanten gegarandeerd kwaliteit kunt leveren.

De continuïteit van je bedrijfsprocessen en toegang tot data is gewaarborgd op een veilige manier zoals jij dat wilt. Bij glasvezel is privacy gewaarborgd, omdat afluisteren via dit netwerk niet mogelijk is. Wanneer je als bedrijf toch problemen ondervind dan heeft KPN een deskundige helpdesk waar je terecht kunt voor al je vragen en problemen.

KPN heeft voor bedrijven het zogenaamde Fiber to the office. Op verschillende bedrijventerreinen in Nederland liggen netwerken tot aan de bedrijven zelf.