Woont u in Eindhoven en bent u op zoek naar een snellere internetverbinding voor uw huishouden? Maak dan kennis met glasvezel Eindhoven: de nieuwste internetverbinding voor sneller browsen, uploaden en downloaden. Meer over glasvezel Eindhoven, leest u in dit artikel. Zo wordt eerst in dit artikel beschreven wat glasvezel Eindhoven precies inhoudt, om vervolgens te beschrijven wat de voordelen van glasvezel zijn en bij welke aanbieders u glasvezel af kunt nemen in Eindhoven.

Glasvezel internet in Eindhoven?

Glasvezel is een dunne en sterke draad, gemaakt van glas. De functie van de dunne en sterke draad van glas is het doorgeven van elektronische signalen, zoals signalen die u nodig heeft om een verbinding met het internet te bewerkstelligen. De signalen die door glasvezel worden doorgestuurd, kunnen een grote afstand afleggen in een korte tijd. Zo is het dan ook mogelijk dat de verbinding met een glasvezel kabel sneller is dan een verbinding met een standaard internetkabel, waarbij de elektronische signalen er simpelweg langer over doen om van punt A naar punt B te komen.

Een stijgende populariteit

Op dit moment is het glasvezelnetwerk in Nederland nog niet zo groot als het netwerk met standaard internetkabels. Dit komt omdat glasvezel een vrij nieuw fenomeen is, dat op dit moment een flinke groei doormaakt. Zo hadden 2,1 miljoen huishoudens verbinding met het glasvezelnetwerk in mei van het jaar 2014, maar is dit aantal op dit moment al ontzettend gestegen. Zo is het netwerk op dit moment bezig met een uitbreiding in Nederland. Dit wil zeggen dat er voorheen nog maar enkele gemeenten waren met glasvezel, maar dat het aantal gemeenten met een aansluiting tot het glasvezelnetwerk steeds verder stijgt.

Kortom: het is nog niet mogelijk om in ieder gemeente glasvezel af te nemen, maar in steeds meer gemeenten is het op dit moment wel een optie. Controleer daarom altijd eerst of uw gemeente is aangesloten tot het netwerk, om vervolgens pas meer informatie over glasvezel op te vragen. Woont u in Eindhoven? Dan kunt u glasvezel afnemen voor uw huishouden, want Eindhoven is één van de gemeenten die aangesloten is op het glasvezelnetwerk van Nederland.

Waarom?

De reden dat glasvezel steeds populairder wordt en steeds meer mensen kiezen voor deze manier van internetten, komt vanwege het feit dat glasvezel over het algemeen beter is dan het standaard internet netwerk. Zo is de verbinding niet alleen sneller, maar ook symmetrisch.

Dit betekent dat de snelheid van uploaden en downloaden hetzelfde is, waardoor het downloaden van muziek in feite net zo snel gaat als het versturen van een e-mail met een groot bestand. Meer over de voordelen van het netwerk, leest u in onderstaande alinea.

Waarom moet ik kiezen voor glasvezel in mijn woonplaats?

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor glasvezel en dat het netwerk in Nederland steeds groter wordt. Als u kiest voor glasvezel, profiteert u namelijk van enkele voordelen die u niet ervaart met een standaard internet netwerk. De belangrijkste voordelen, worden in deze alinea beschreven.

  1. Ten eerste is het glasvezelnetwerk van betere kwaliteit dan het standaard internet netwerk. Dit uit zich niet alleen in sneller internet, maar ook in een meer stabiele internetverbinding. Zo profiteert u niet alleen van een snellere internetverbinding in rustige perioden, maar ook in perioden dat het gehele huishouden en zelfs het gehele land gebruik maakt van het netwerk. Hierdoor heeft u geen last meer van video’s die vastlopen of niet streamen, foto’s die maar niet willen downloaden en e-mails met grote bestanden die niet verstuurd kunnen worden door een trage internetverbinding. Kortom: of u nu midden in de nacht (in rustige perioden) gebruik maakt van het netwerk of op het netwerk zit als iedereen dit doet: de snelheid van internet is altijd erg hoog.
  2. Daarnaast kunt u met glasvezel in Eindhoven profiteren van een hoge snelheid bij zowel uploaden als downloaden. Dit betekent dat het downloaden van een video in theorie net zo snel gaat als het uploaden van een video van hetzelfde formaat. Omdat dit de gebruiksvriendelijkheid van het netwerk ontzettend vergroot, zien velen dit als groot voordeel.
  3. Tot slot heeft u bij het afnemen van glasvezel Eindhoven de keuze uit diverse aanbieders van glasvezel. Dit betekent dat u niet gebonden bent aan één aanbieder of aan één abonnement met één prijs, maar dat u zelf kunt kiezen bij welke afnemer u glasvezel in Eindhoven afneemt en voor welke prijs u dit wil doen. U wordt dus niet verplicht bij één aanbieder af te nemen, maar maakt uw eigen beslissingen.

De aanbieders in Eindhoven

Eindhoven is één van de gemeenten in Nederland die aangesloten is op het snelle netwerk. Zo zijn er in Eindhoven op dit moment diverse aanbieders van glasvezel in Eindhoven. Dit betreft de volgende aanbieders: Breedband Arnhem, Compatible ICT Opgelost, Fiber, Fieber, Gooil@and Online, Helden van Nu, Jonaz, Kliksafe, KPN, On, Online.nl, Onsbrabantnet, Phonedata, Plinq, Signet, Solcon, Sollie.comm, Stipte, Tele2, Telfort, Trined, Tweak, Vodafone, XS4all en XSYou.

Toelichting

Enkele van deze aanbieders betreffen grote merken, zoals Tele2, Telfort, Vodafone en XS4all, maar er zijn ook zeker kleinere aanbieders te vinden die u kunnen voorzien van glasvezel in Eindhoven. Door de pakketten van de diverse aanbieders te bekijken, vindt u gemakkelijk een pakket dat bij u past.

Hierbij is het belangrijk niet alleen te kijken naar de prijs van de diverse pakketten, maar ook naar de inhoud van de diverse pakketten die u kunt afnemen.

Door de pakketten van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken en de minst goede pakketten af te strepen, vindt u vanzelf het pakket dat het beste bij u past en kunt u dit pakket direct afsluiten.

Zie ook: Fiber, Trined