Reggefiber

Eindelijk Glasvezel als het aan Reggefiber ligt. Het klinkt als een mooie belofte. Reggefiber is op dit moment hard aan het werk

om deze belofte waar te maken. Sinds de oprichting in 2005 heeft Reggefiber huizen in meer dan 220 gemeenten voorzien van glasvezelverbinding. Als dat de groei is in tien jaar tijd, klinkt dit veelbelovend. Het toekomstperspectief van Reggefiber is dan ook om zoveel mogelijk huishoudens aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

De belofte van Reggefiber

Als je net een nieuwbouwhuis hebt betrokken dan zal jij vast ook een briefje in de meterkast hebben gevonden met daarop informatie over het aansluiten op het glasvezelnetwerk. Er zijn in Nederland mensen die graag glasvezel willen waar er nog geen mogelijkheid toe is, maar er zijn ook genoeg mensen die wel een aansluiting hebben, maar hier nog niet van profiteren.

Dat is zonde, volgens Reggefiber, want glasvezel heeft heel veel voordelen. Huishoudens gebruiken steeds meer internet. Meer dan de huidige netwerken kunnen dragen. Het gevolg is traag internet wat hapert. Vooral tijdens spitsuren, wanneer Nederlanders massaal internet gebruiken zoals de zondagavond, komt in sommige huishoudens de verbinding maar traag op gang.

Er komt een tijd dat wij zoveel internet gebruiken, dat de bestaande netwerken overbelast raken. Daarom wordt Reggefiber ingeschakeld. Glasvezel wordt tot aan alle deuren van huishoudens en bedrijven gelegd zodat iedereen straks zijn eigen kleine netwerk heeft.

Via glasvezel gaat geen snelheid verloren en heb je dus altijd een stabiele en betrouwbare verbinding.

Mogelijkheden van het supersnelle internet

We hebben de voordelen van internet via glasvezel al een beetje met je besproken. Het internet via dit netwerk gaat razendsnel en is onverstoorbaar. Daarnaast kun je met glasvezel met dezelfde snelheid bestanden uploaden als downloaden.

Met glasvezel wordt televisie kijken ook veel plezieriger. Het beeld is haarscherp en het geluid is heel zuiver. Door de enorme bandbreedte van glasvezel is thuiswerken nu een aannemelijke optie.

Je kunt videochatten met collega’s of een vergadering op afstand bijwonen. Grote bestanden kun je gemakkelijk downloaden en hoef je dus niet meer eerst over te zetten op een USB-stick. Eindelijk Glasvezel van Reggefiber klinkt ons als muziek in de oren.