Vodafone glasvezel

Vodafone draait al aardig wat jaren mee in de telecomwereld. Met zijn ruim 400 miljoen klanten over de hele wereld is Vodafone het grootste telecommunicatiebedrijf ter wereld.

Sinds enkele jaren biedt deze grote marktspeler ook diensten via het glasvezel netwerk aan. Met Vodafone glasvezel zijn er weer een heleboel nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan de diensten die Vodafone biedt.

De snelheid van glasvezel internet bij Vodafone

In Nederland is Vodafone één van de grootste providers voor mobiele telefonie en vaste telefonie. Daarnaast heeft Vodafone televisie en internetverbinding in het assortiment. Bij Vodafone kun je kiezen uit diverse internetaansluitingen. Je hebt de keuze uit ADSL, VDSL en glasvezel via een vaste internetaansluiting.

Het voordeel van glasvezel internet bij Vodafone is vooral gunstig voor fanatieke internetgebruikers. De snelheden die internet kan bereiken via glasvezel is namelijk vele malen hoger dan via de andere netwerken. De kwaliteit van je internet is bij een glasvezelverbinding constant en is niet onderhevig aan bijvoorbeeld de hoeveelheid gebruikers, de afstanden die de signalen moeten afleggen of extreme weersomstandigheden.

Uploaden en downloaden gaat met dezelfde snelheid. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld zware bestanden wilt versturen per mail, foto’s wilt uploaden op Social Media of filmpjes van YouTube wil streamen. Via de Vodafone postcodecheck kun je er snel achter komen of glasvezel voor jou een mogelijkheid is.

Vodafone als provider

Een groot voordeel van het glasvezel netwerk is dat het een open netwerk is. Meerdere providers mogen op het netwerk hun diensten aanbieden. Je kunt dus altijd kiezen voor een provider die jij betrouwbaar vind en beter nog; er is concurrentie.

Diverse providers proberen klanten te lokken met zo voordelig mogelijke pakketten.

Ook Vodafone doet hier maar wat graag aan mee. Vodafone heeft de keuze overzichtelijk gehouden. De provider biedt drie standaard pakketten aan. Als de pakketten toch niet helemaal voldoen aan jouw wensen dan kun je er ook voor kiezen om je eigen pakket samen te stellen.

Vodafone biedt waar mogelijk glasvezel internet aan, ook in combinatie met standaard internet. Je hebt als klant de mogelijkheid om de samenstelling van je pakket maandelijks te wijzigen.