Reggefiber glasvezel

Sinds 2005 richt het bedrijf Reggefiber zich op de aanleg en het beheer van een open glasvezelnetwerk door heel Nederland onder het motto “eindelijk glasvezel”. Reggefiber ziet in glasvezel de toekomst.

Op dit moment is het bedrijf actief in meer dan 220 verschillende gemeenten verspreid over het land en zijn er al meer dan 2 miljoen huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk. Deze aantallen groeien met de dag.

Werkwijze van Reggefiber

Reggefiber pakt Nederland wijk voor wijk aan. Hier gaat heel veel tijd inzitten, maar het bedrijf wil graag zo duurzaam mogelijk te werk gaan en op de lange termijn de hoogste kwaliteit kunnen leveren.

Reggefiber werkt naar eigen zeggen met de volgende kernwaarden; gedreven, resultaatgericht, innovatief, pragmatisch en vriendelijk. Op deze manier willen ze het maximale uit hun diensten kunnen halen. Reggefiber werkt efficiënt samen met gemeenten die een glasvezelnetwerk willen.

Het bedrijf legt een open glasvezelnetwerk aan. Eindelijk Glasvezel is beschikbaar voor alle providers die hun diensten via glasvezel willen aanbieden. Hierdoor ontstaan er geen monopoly posities en heeft iedere provider dezelfde kansen. Voor consumenten is de concurrentie zeer gunstig natuurlijk.

De aanbieders op de netwerken mogen zelf hun pakketten samenstellen en zelf de prijzen die ze gaan hanteren bepalen. Dit zorgt ervoor dat de verschillende providers graag met prijzen en gratis extra’s stunten.

Samenwerking van Reggefiber

Zoals gezegd werkt Reggefiber samen met gemeenten. Het bedrijf werkt met een lokale aanpak. Zij besteden activiteiten en taken uit aan lokale medewerkers, zodat ze meerdere projecten tegelijkertijd kunnen uitvoeren.

Op deze manier kunnen ze zo snel mogelijk een goed glasvezelnetwerk aanleggen door het hele land. Reggefiber houdt twee ontwikkelingen nauwkeurig bij; de groei van het verzorgingsgebied, ook wel Homes Passed genoemd en het aantal verblijfseenheden binnen die verzorgingsgebieden, ook bekend als Homes Activated.

Wanneer je naar de resultaten van deze ontwikkelingen kijkt zie je een flinke stijgende lijn verschijnen. Dat is ook niet zo gek gezien de huidige trend. Steeds meer mensen willen sneller en beter internet en in de toekomst kan alleen glasvezel deze wensen vervullen.

Reggefiber werkt er hard aan zodat alle mensen straks kunnen zeggen; hehe, eindelijk glasvezel.