Glasvezel

Wij zijn inmiddels zo gewend aan internet dat wij er nauwelijks bij stilstaan hoe vaak wij hier gebruik van maken.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone en een tablet en maken we zelfs tijdens het televisie kijken gebruik van internet. De ouderwetse brief is ingeruild voor een e-mail, een winkelrondje doen we niet meer in de stad, maar van achter onze pc of laptop en zelfs onze bankzaken regelen we liever online. In de toekomst zal dit internet gebruik naar verwachting alleen nog maar toenemen.

De mogelijkheden van internet zijn eindeloos. Om deze toenemende groei in internet gebruik op te vangen hebben we glasvezel nodig, omdat huidige netwerken deze groei op den duur niet meer aan kunnen.

Internet in het dagelijks leven

Waarschijnlijk heb je regelmatig hinder ondervonden van traag en haperend internet bereik. Omdat wij zo gewend zijn om overal bereikbaar te zijn en om internet te kunnen gebruiken waar we maar willen, kunnen we maar moeilijk omgaan met internet wat niet goed werkt.

Internet past bij deze tijd dus moet het wel naar behoren werken. Bedenk je maar eens hoe vaak jij zelf internet gebruikt. Je stuurt een whatsappje, je luistert muziek via Spotify, je checkt je mail en je scrolt even door je Facebook tijdlijn.

Een lekker recept voor vanavond vind je op een website en je kijkt een film op Netflix. Zo verweven is internet in ons dagelijks leven.

De voordelen van internet via glasvezel

Onze huidige netwerken lopen via kabel en telefoonlijnen en via satellietverbindingen. Deze netwerken worden gedeeld met heel veel andere gebruikers.

Met een kabelnetwerk ben je gebonden aan de provider die bij jou in de buurt zijn diensten aanbied en internet is lang niet zo snel als bij glasvezel. Het plan is om iedereen in de toekomst te kunnen voorzien van zijn eigen glasvezel verbinding.

Er wordt gewerkt aan een zogenaamd door-to-door glasvezel netwerk. Als dit bij jou in de buurt het geval is, is het aan te raden je alvast in te lezen in de vele mogelijkheden. Voor je het weet kun je niet meer zonder internet via glasvezel.