Vergelijk glasvezel

Het grootste voordeel van glasvezel ten opzichte van andere netwerken is de snelheid van het internet. Met glasvezel kun je je online naar hartenlust uitleven zonder last te hebben van vertragingen en storingen in de verbinding. Internet via glasvezel is razendsnel en dit heeft alleen maar voordelen. Iedereen kan straks genieten van deze voordelen.

Glasvezel uitgelegd

Glasvezel is een flinterdunne draad gemaakt van gesmolten en samengeperst glas. Wie denkt dat materiaal dan vast ook heel breekbaar is heeft het mis. Glasvezel is juist ontzettend sterk.

Het is buigzaam en neemt weinig ruimte in omdat het zo dun is. Signalen van bijvoorbeeld internet downloads kunnen worden omgezet in een digitaal signaal. Deze omgezette signalen kunnen via glasvezel goed worden doorgegeven, waardoor de zogenaamde bandbreedte enorm is. Signalen worden razendsnel over grote afstanden door een glasvezel geleid, zonder onderbroken te worden.

Glasvezel is namelijk niet gevoelig voor bijvoorbeeld blikseminslag. Het materiaal is onbrandbaar en kan tegen extreem hoge temperaturen. Geen wonder dus dat er steeds meer glasvezelnetwerken worden aangelegd om uiteindelijk iedereen te kunnen voorzien van razendsnel internet. Ieder huis kan zijn eigen glasvezel verbinding krijgen.

Dit betekent dat je minder data met je hele buurt hoeft te delen zoals bij andere netwerken het geval is. Dit is zeer voordelig voor de snelheid van je internet.

Glasvezel voor iedereen

De belofte voor razendsnel internet zal heel veel mensen aanspreken. Fanatieke gamers zullen met de snelle internetverbinding dolblij zijn, omdat ze hiermee een duidelijke voorsprong kunnen hebben in hun spel.

Grote huishoudens waarbij veel gelijktijdig gebruik van internet wordt gemaakt zullen al snel de voordelen van glasvezel internet inzien. Kinderen kunnen onverstoorbaar hun huiswerk maken terwijl de ouders televisie on demand kijken. Mensen buiten de randstad die niet in de buurt van centrales wonen zullen dezelfde snelheid van internet ervaren als de mensen in het grote stadscentrum.

Mensen die voornamelijk tijdens de spits gebruik maken van internet zullen opmerken dat de snelheid van het internet hier geen hinder meer aan ondervind. Bedrijven kunnen sneller en gemakkelijker data delen met bijvoorbeeld klanten of andere vestigingen. Internet via glasvezel is voordeliger voor iedereen.